Feedek - itt iratkozz fel!

Kommentek

Jogi asszisztens

Jogi asszisztens felsőfokú szakképzés + szóbeli záróvizsga tételsor

Végkielégítés, tartalékállomány - Ktv

2008.11.03. 07:14 TPiros

A köztisztviselőt felmentése esetén végkielégítés illeti meg. A végkielégítés összege, ha a felmentett köztisztviselő közszolgálati jogviszonyban töltött ideje legalább 3 év 1 havi, 5 év 2 havi, 8 év 3 havi, 10 év 4 havi, 13 év 5 havi, 16 év 6 havi, 20 év 8 havi illetményének megfelelő összeg.

 

A végkielégítés mértéke 4 havi illetmény összegével emelkedik, ha a köztisztviselő közszolgálati jogviszonya az öregségi nyugdíjra, vagy a korkedvezményes öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző 5 éven belül szűnik meg.

 

A végkielégítés mértékének meghatározásakor csak a közigazgatási szervnél közszolgálati jogviszonyban eltöltött időt lehet figyelembe venni. A végkielégítést a felmentési idő utolsó napján kell kifizetni.

 

Végkielégítésre nem jogosult a köztisztviselő, ha a felmentés a gyakornoki idő alatt történt; legkésőbb a közszolgálati jogviszony megszűnésének időpontjában nyugdíjasnak minősül; egészségügyi okot kivéve alkalmatlanság címén mentették fel; vagy közszolgálati jogviszonya jogállásváltozás miatt szűnt meg.

 

 

 

 

Ha a közigazgatási szervnél alkalmazott köztisztviselőt közszolgálati jogviszonyából pl. átszervezés vagy létszámcsökkentés miatt mentik fel, legfeljebb a felmentési idő tartamára beleegyezésével tartalékállományba kell helyezni abból a célból, hogy számára másik közigazgatási szervnél képzettségének, besorolásának megfelelő köztisztviselői állást ajánljanak fel.

 

A tartalékállományba helyezés alatt a központi közszolgálati nyilvántartás feladata a köztisztviselő és a közigazgatási szervek szakmai és munkaköri adatainak felhasználásával a köztisztviselőnek felajánlható másik köztisztviselői munkakör felkutatása.

 

A tartalékállományba helyezés alatt a köztisztviselő a felmentési időre járó illetményre havonta egyenlő részletekben jogosult. A tartalékállományba helyezés nem érinti a köztisztviselő közszolgálati jogviszonyából eredő jogokat, illetve kötelezettségeket.

 

 

Ha a köztisztviselő a tartalékállományba helyezéséhez nem járul hozzá, vagy kérésére a tartalékállományból törlik, a reá irányadó végkielégítés felére jogosult. A közszolgálati jogviszony megszűnésével a tartalékállományba helyezés is megszűnik.

 

Meg kell szüntetni a tartalékállományba helyezést, ha 6 hónapon belül a köztisztviselőt új munkakörbe helyezik át vagy a köztisztviselő tartalékállományból való törlését kéri.

 

Szólj hozzá!

Címkék: köztisztviselő végkielégítés ktv munkajog tétel tartalékállomány illetmény

A bejegyzés trackback címe:

https://jogi-asszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr52737357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása