Feedek - itt iratkozz fel!

Kommentek

Jogi asszisztens

Jogi asszisztens felsőfokú szakképzés + szóbeli záróvizsga tételsor

A bírósági ügyvitel kiadmányai

2008.08.04. 17:55 TPiros

A bírósági ügyvitel kiadmányai

Kiadmány: jóváhagyás után letisztázott irat, amelyet az arra feljogosított bírósági dolgozó a "kiadmány hiteléül" záradákkal, aláírásával, a bíróság körbélyegzőjének lenyomatával lát el.

A külföldi felhasználásra szánt bírósági iraton a bíró vagy a bírósági alkalmazott aláírását és a bíróság pecsétjét a bíróság elnöke vagy elnökhelyettese az aláírásával, a hitelesítés időpontjának feltüntetésével és a bíróság körbélyegzőjének lenyomatával hitelesíti.

 

A kiadmányon fel kell tüntetni:

  • a bíróság megnevezését,
  • az ügyszámot,
  • szükség esetén a tanács elnöke vagy tagja által megjelölt szöveget,
  • az eredeti keltezést.

 

A kiadmányokat a leíró az érkezés sorrendjében készíti el. A kiadmányt az eredeti példánnyal egyeztetni kell. Az eredeti példányon fel kell jegyezni a leíró, a kiadmány jellege szerint esetleges szükséges egyeztető nevét, valamint a kiadás napját.

A kiadmányozás magában foglalja az ügyben való érdemi döntést, az intézkedés kiadásának és az ügyirat irattárba helyezésének jogát. A kiadmányon változtatni csak a kiadmányozó hozzájárulásával szabad.

 

Jogi asszisztens tételsor 6.B

Szólj hozzá!

Címkék: bírósági ügyvitel kiadmányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://jogi-asszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr59598454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása