Feedek - itt iratkozz fel!

Kommentek

Jogi asszisztens

Jogi asszisztens felsőfokú szakképzés + szóbeli záróvizsga tételsor

Az ügyfélfogadás szabályai

2008.08.25. 07:13 TPiros

Az ügyfélfogadás szabályai, etikai normái:

  • A személyes tisztesség, hitelesség és becsültesség tanúsítása, ezzel is növelve a közvélemény bizalmát a közintézmények iránt.
  • Teendőit lássa el úgy, hogy hivatali kötelességeinek teljesítése során ne jusson indokolatlan előnyhöz (korrupció elkerülése).
  • Köztisztviselő nem vállalhat munkaköri kötelességeivel ellentétes feladatot.
  • A személyügyi politikában ellenezzen mindenféle diszkriminációt.
  • Törekedjen az elérhető szakmai maximumra.
  • Tartsa tiszteletben és védje azokat a bizalmas információkat, amelyekhez munkája során jut.
  • Tartsa felelős kötelességének a határidők pontos betartását, intézze a közügyeket szakmai hozzáértéssel, méltányosan és hatékonyan.

 

Ügyfélfogadás: A szervhez fordulók fogadását minden területi egyságnél meg kell szervezni. E célból tájékoztató táblát is ki kell függeszteni a szerv bejáratánál. Az ügyfélfogadás kiterjedhet új kérelem előadására vagy felvilágosítás-adásra. Az előadó nevét közölni nem szabad, csak pl. az ügy iktatószámát, vagy az elintézés érdekében tett intézkedéseket. Fogyamatban lévő ügyekről jogszabály korlátai között lehet felvilágosítás adni. Új kérelem / beadvány előterjesztésekor a felet jogairól fel kell világosítani. A jegyzőkönyvet úgy kell felvenni, hogy az ügy gyors elintézéséhez szükséges adatokat tartalmazza. A jegyzőkönyvet az előadó a felvétel napján továbbítja az irodába. A félfogadáson kívüli időben a beadványt a szerv bejáratánál lévő gyűjtőszekrénybe is el lehet helyezni.

 

Jogi asszisztens tétel 13.B

Szólj hozzá!

Címkék: felvilágosítás adás közvélemény bizalom ügyfélfogadás szabályai beadvány gyors ügyintézés

A bejegyzés trackback címe:

https://jogi-asszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr16631079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása