Feedek - itt iratkozz fel!

Kommentek

Jogi asszisztens

Jogi asszisztens felsőfokú szakképzés + szóbeli záróvizsga tételsor

A lemondás, az áthelyezés és a közös megegyezéssel történő megszüntetés - Ktv

2008.10.29. 22:59 TPiros

Ez rövid lesz :)

 

Lemondás: A köztisztviselő a közszolgálati jogviszonyáról egyoldalú nyilatkozatával bármikor lemondhat. A köztisztviselő lemondási ideje két hónap. A felek ennél rövidebb időben is megállapodhatnak. Határozott idejű közszolgálati jogviszony esetén a lemondási idő nem terjedhet túl a kinevezésben meghatározott időtartamon. A lemondást írásba kell foglalni és azt a munkáltatói jogkör gyakorlójának, vagy a személyzeti feladatokat ellátó szervnek kell továbbítani. Ha a felek eltérően nem állapodnak meg, a köztisztviselő köteles a teljes lemondási időt letölteni a közigazgatási szervnél, ellenkező esetben fegyelmi vétséget követ el. A lemondási nyilatkozat visszavonására a munkáltatói jogkör gyakorlójának hozzájárulásával csak a lemondási idő eltelte előtt van lehetőség.

 

 

Áthelyezés (közalkalmazotti vagy hivatásos szolgálati jogviszonyt szabályozó jogszabályok hatálya alá tartozó szervekhez): olyan háromoldalú megállapodás, amelyben a két munkáltató megállapodik egymással és a köztisztviselővel kölcsönösen abban, hogy a köztisztviselő a megjelölt időponttól új munkáltatóhoz kerül át. A közigazgatási szerv, a köztisztviselő és egy másik közigazgatási szerv megállapodhat a köztisztviselőnek a másik közigazgatási szervhez történő határozott idejű, illetőleg végleges áthelyezésében. Az áthelyezés során meg kell állapodni a köztisztviselő új munkakörében, munkahelyében, illetményében és az áthelyezés időpontjában. Az áthelyezett köztisztviselőnek az áthelyezést megelőző köztisztviselői jogviszonyát úgy kell tekinteni, mintha az új munkáltatójánál töltötte volna el (ez a végkielégítés miatt fontos).

 

 

Közös megegyezés: történhet azonnali hatállyal, illetve egy későbbi időpont kijelölésével. Ha a jogviszony megszűnésének időpontja eltér a megállapodás időpontjától a köztisztviselő - illetményfizetése mellett - a munkavégzés alól nem menthető fel. A közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén a köztisztviselő felmentési időre járó illetményre, végkielégítésre nem tarthat igényt. Erre tekintettel egyértelműen ki kell tűnnie a megállapodásból, hogy a felek akarata a közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésére irányul. Ha a határozatlan időre kinevezett köztisztviselő állam- vagy kormányközi nemzetközi szervezetnél, vagy az Európai Unió szerveinél jogviszonyt létesít, közszolgálati jogviszonyát közös megegyezéssel kell megszüntetni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: közszolgálat kapor lemondás köztisztviselő ktv áthelyezés jogviszony megszüntetése

A bejegyzés trackback címe:

https://jogi-asszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr34737331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása