Feedek - itt iratkozz fel!

Kommentek

Jogi asszisztens

Jogi asszisztens felsőfokú szakképzés + szóbeli záróvizsga tételsor

Vizsgák, időpontok

2008.05.15. 09:05 TPiros

Hamarosan megkezdődnek az OKJ-s vizsgák :((  Kezdődhet a tanulás, de talán a túl hosszú szünet el is lustítja az embereket. Kinek, mikorra kellene összeszednie magát, és milyen tantárgyakból, szakmából??

Nekem is lesz egy írásbeli vizsgám 19-én hétfőn, .... hmm még mindig nem néztem át a témaköröket :S :S Pedig 2 hete itthon vagyok, lenne rá időm, de mégsem tudok hozzáfogni. Egyrészt azért, mert én úgy remélem, hogy könnyű lesz :D Másrészt minden napra találok valami jobbat, ami lehet munka vagy éppen vásárlás :)   (A tételfeltöltéshez most nincs elegendő energiám, de a héten mindenképpen begépelek egyet, most még lehet jelezni van-e valami különleges kívánság).

A szóbeli még odébb van, egészen június utolsó hetéig tolták :( Szerettem volna azon is hamarabb túllenni, de így legalább lesz idő kidolgozni azokat a tételeket, amikről fogalmunk sincs. Kicsit dühít, hogy a tanárok egymásra mutogatnak, és szinte semmi anyagot nem hajlandóak átadni ahhoz a tételsorhoz, amit egy másik suli honlapjáról másoltak :S Szóval a jelenlegi sulimtól teljesen kivagyok, már alig várom, hogy utoljára belépjek és átvegyem a bizonyítványt.

Mert bizonyosan sikeres vizsgát teszek, és üzenem mindenkinek, hogy bízzon magában! Természetesen tanulni is kell, de senki ne stresszelje magát (se a többieket) .. főleg ilyenekkel, hogy nem tudok semmit :S :S :S Próbáljatok megnyugodni, beszéljetek határozottan és összefüggően, sokszor ez meggyőzőbb, mint maga a tétel tartalma. Egyik csoporttársam a jogi norma fogalma helyett a jogképződési módokat fejtette ki, és mégsem kötöttek bele a tanárok. Látták, hogy megy neki, a vizsgaelnök sem kérdezősködik, akkor már miért rontanák le a feleletét!

Még egyszer kéz- és lábtörést mindenkinek a vizsgákhoz!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogi-asszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr62469545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsi 2008.06.15. 15:16:11

Igazad van!
Tanulok és nem stresszelek.
Mindenkinek jó tanulást! :)
Julcsi

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2008.06.17. 12:36:31

Gyerünk Julcsi!
Szorítunk neked!

Már az pozitív, hogy 3 év elteltével is foglalkozol a záróvizsgával, van akit nem érdekel, hogy 2 évet rászánt az életéből a képzésre, aztán a sikertelen vizsga után hátat fordít az egésznek!
Reméljük sikerül!

Julcsi 2008.06.26. 18:34:14

Szia kedves tapírMester! Köszönöm a bíztatást és a tételeket. Sikerült a vizsgám és nem csak nekem, hanem mindenkinek. Amin eléggé meglepődtem, mert volt olyan csaj, hogy a tanár beszélt helyette, majd megkérdezte: így van? És neki csak egy igennel kellett válaszolnia. Egyik tanár rebesgette, hogy nem fognak megbuktatni, ha tudunk valamit. 2 tételből kihúztam a kedvencemet, 3 tételből nem igazán remekeltem, az egyiknél pedig megakadtam és egy másikról kezdtem beszélni. hármas lettem. A vizsgabizottság elnöke azt mondta: nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit nem tudtok, hanem arra, hogy mit tudtok, ezért, ha nem tudtok valamit, mondjátok azt, amit tudtok. Így lett és sikerült! Nem ez a tételsorunk, volt, hanem a másik(6 tantárgyból 1-1 tételt kellett húzni).Mindenkinek sok sikert kívánok a jövőben. Kitartás!!Üdv.: Julcsi

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2008.06.27. 08:44:41

Nagyon gratulálunk!! Én is vallom, hogy bármi ami kicsit kapcsolódik a tételsorhoz és nagyon magabiztosan mondjuk el, az már nagyon rosszat nem jelenthet :)
süti beállítások módosítása